Escola de Frikis és una iniciativa l’objectiu de la qual és despertar les inquietuds de tots els xiquets i les xiquetes de primària per les noves tecnologies. Aquest projecte està impulsat pel Parc Científic UMH, gestionat per la Fundació UMH. La UMH formarà i enviarà un Monitor de l’Escola de Frikis als col·legis adscrits al projecte. Els Monitors seran, principalment, estudiants dels Graus d’Enginyeries de la UMH. D’aquesta forma obtindran una ajuda per a pagar els seus estudis i podran ajudar a fomentar l’ensenyament de les disciplines STEM entre els xiquets i les xiquetes de primària.

L'Hora del Codi

Els i les alumnes celebraran al desembre  l’Hora del Codi, un esdeveniment a nivell global en el qual hauran de realitzar un videojoc en una hora, pel qual rebran un diploma de superació al final de la sessió.

Concurs de programació

A principi de juny, es celebra el concurs de programació. En aquest esdeveniment, els alumnes de 6è de Primària inscrits en Escola de Frikis participaran amb les seues creacions per veure qui fa la més increïble. Consulta a les bases tota la informació referent a les inscripcions i a la celebració (edició 2017-18).

Informació general

  • Data: D’octubre a maig
  • Horaris: 1 hora setmanal per nivell.
  • Preu: 96€ per alumne.
  • Grups: De 10 a 16 alumnes per grup.

Nivells

  • Nivell 1 (1r Primària): Dissenyat per als lectors primerencs. Les i els alumnes programaran acompanyats pels personatges d’Angry Birds, que els ajudaran a aprendre habilitats per a solucionar problemes. També aprendran la importància de col·laborar i perseverar en tasques difícils.
  • Nivell 2 (2n Primària): Els i les alumnes aprendran els elements bàsics de la programació. A més, començaran a fer-ne els seus primers passos creant jocs i històries interactives basades en els personatges de Minecraft i Angry Birds. Al mateix temps, s’introduirà el programa LibreOffice Draw.
  • Nivell 3 (3r Primària): L’alumnat seguirà aprenent conceptes i estructures de programació, com ara els bucles i condicionals. A més, afrontaran la resolució de problemes en equip utilitzant trencacaps de jocs coneguts com ara Plants vs Zombies o Angry Birds. També s’introduirà el programa LibreOffice Writer.
  • Nivell 4 (4t Primària): Els estudiants s’endinsaran en la cultura i la seguretat a Internet. Al mateix temps, aprendran a trobar solucions flexibles per als problemes més complexos junt amb els personatges de la saga Star Wars. A més, s’introduirà el programa LibreOffice Impress.
  • Nivell 5 (5è Primària): Les i els alumnes d’Escola de Frikis aprendran a realitzar històries interactives complexes amb els personatges de Frozen. Aquestes narratives requeriran la combinació de conceptes avançats de computació. En finalitzar, seran capaços de resoldre problemes amb la lògica de la programació. A més, s’introduirà el programa LibreOffice Calc.
  • Nivell 6 (6è Primària): Mitjançant l’eina de programació amb blocs Scratch, els i les alumnes aprendran a dissenyar el seu propi projecte per a crear una història o joc des de zero.